דלג על Ticker
Ticker
רוצים לקבל בכל חודש עדכונים עם מבצעים, עדכונים מתחום הבריאות, מתכונים וחבילות? הירשמו עכשיו לניוזלטר   |  מהיום אוכלים בריא גם בבית! רוצים להכין בבית את המנות החדשות שלנו? אספנו עבורכם מגוון מתכונים לחיים בריאים

ריזוטו בטטה וערמונים עם קוביות סלק, מחית בטטה, בצל ירוק וגבינת עזים צרובה

 

חומרים ל-4 מנות.  

מצרכים:

3 כוסות אורז עגול

חצי כוס יין לבן

שקית ערמונים קלופים מוכנים (בין 100 ל-200 גרם)

2 בצלים סגולים

קורט פלפל שאטה טחון יבש

2 כפות שמן זית

2 חופנים גדולים של גבינת פרמז'ן מגוררת

מלח ופלפל לפי הטעם

לנוזלים של הריזוטו:

1 ליטר ציר ירקות (המתכון והמצרכים בהמשך)

1 בטטה אפויה

2 כפות קרם פרש 

חופן טימין

לציר ירקות:

3 גזרים

3 בצלים סגולים

צרור סלרי אמריקאי  

חופן פטרוזיליה

 

לעיטור המנה:

קורט פלפל שאטה טחון יבש

קוביות סלק חי, מקולף, בגודל של 2 ס"מ.

4 טבעות גבינת פרומעז שרופה  

חופן בצל ירוק קצוץ

 

אופן הכנה

הכנת ציר הירקות: חותכים את כל הירקות לחצי ופרוסות, שמים בסיר, מוסיפים מים עד כיסוי מוחלט של הירקות. מוסיפים את הפטרוזיליה. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש קטנה. מסננים, והציר מוכן.
הכנת הנוזלים: אופים את הבטטה שלמה עם הקליפה בחום של 200 מעלות כ-40 דקות או עד שהבטטה רכה. מערבבים את כל החומרים בבלנדר.
הכנת הריזוטו: מחממים מחבת לחום גבוה, ומוסיפים שמן זית. חותכים את הבצל לחצי, ואת הערמונים לפרוסות. מוסיפים למחבת ביחד עם השאטה. מאדים כשתי דקות. מוסיפים את הריזוטו. מוסיפים יין לבן. אחרי שהיין מתאדה, מוסיפים את הנוזלים של הריזוטו.
הכנה של הכל ביחד: על אש בינונית, מוסיפים את הנוזלים של הריזוטו בשני שלבים: שלב ראשון: עד שהנוזלים מתאדים ואז הריזוטו מבקש עוד נוזלים. שלב שני: מערבבים עד שהריזוטו מוכן. מוסיפים פרמזן מגורד, מלח ופלפל.
אופן הגשה: נוטלים 4 צלחות עמוקות. מניחים את הריזוטו בחלוקה ל-4 צלחות. מעל כל מנה מניחים טבעת גבינת עיזים שנשרפה עם מבער. מוסיפים חופן קוביות סלק ובצל ירוק.

הדפסשלח לחבר
עבור לתוכן העמוד